OSLO. Det er som å banne i kjærka foreslå andre akevitter enn de tradisjonelle og velkjente. Likevel mente superkokken Tom Victor Gausdal at snaps er mer enn norske akevitter.
PÅ EVENTYR I NORGE. Norge på sitt aller beste er Bergstadens Ziir på Røros, blomsterengene på Hvasser og verdens vakreste båtreise med Hurtigruten. Artikkelen sto opprinnelig på trykk i påskenummeret av Hjemmet 2021.
GEILO. Vestlia Resort på Geilo er hotellet for de gode opplevelsene, her vi sitter og nyter den vakre sommersolen, med utsikt mot Hallingskarven og Ustedalsfjorden, mot en natur som blender og natur som utfordrer.
GEILO. Det er få opplevelser som kan matche det å sitte ved de store vinduene til restauranten på Vestlia Resort, mens sola forgyller åskammen opp mot Kikut. Her møter vi vennlighet og profesjonalitet som gjør oss trygge.
BERGEN. Høsten på Solstrand Hotel og restaurant kan storme med hvite bølgetopper, sommeren kan by på blikkstille fjordspeil og hver årstid gir deg masse, masse frisk luft.
GEILO. 9. - 12. mai 2021. Sammen med Yngvar Andersen og Annema Refsnes fra team Naardic, inviterer Aller Travel og Vi over 60 alle godt voksne til energiske dager på flotte Vestlia Resort på Geilo.
TJØME. Midt i Røssesundet mellom Tjøme og Hvasser ligger hotellet SCANDIC HAVNA TJØME – av de vakreste hotellbeliggenhetene både sommer og vinter.
MOSS. Hotell Jeløy Radio utenfor Moss er det lille stedet for de store tankene., i en gul funkisperle under den blå himmelen, mellom det blå havet og det grønne landskapet.
ASKER. Ved Semsvannet i Asker finne vi rester etter gamle gravhauger og bygdeborger og et middelalderkirkested og andre kulturminner. Midt i historien ligger Sem Gjestegård. Sem Gjestegård er dessverre slått konkurs.
OSLO. Vi sitter på terrassen til Frognerseteren og nyter Oslos mest spektakulære utsikt. Vi er på hovedstadens tak og sola skinner og alt er bare hygge og kos.
KLÆKKEN Det er historie både i luften og på veggene på Klækken Hotell.
SON. Son er en av Norges mest idylliske steder. Som en bortgjemt hvitmalt liten perle av en sørlandsby. Her ligger Son Spa.
OSLO. Når solen skinner og himmelen er blå, ligger konferansesenteret SORIA MORIA der som det moderne eventyrslottet Soria Moria.
GEILO. Vestlia Resort er et levende hotell, og et stolt hotell, med en tydelig arv, en nesten forførende arv fra den gang Geilo var en av de mest fasjonable plassene i Norge. Det moderne balanserer med det opprinnelige. Vinner av Vestlia Resort-konkurransen: Jon Magne Lund, Oslo.
GEILO. Kokken Frode Aga er en av Norges beste kokker. Han regjerer sitt gourmetrike på restauranten Hallingstuene på Geilo. Som kokk og historieforteller er han uslåelig.
RØROS. 7. april 2021. Det er 61 år siden Johan Falkbergets kjærlighetsdrama Den fjerde nattevakt første gang ble sendt på norsk fjernsyn. Det ble en intens opplevelse for meg og mine foreldre. Det ble nesten for mye av det gode. Det forandret mitt liv…
GEILO. Åpningsdato: 27. mai. Smakeriet Beefbar Geilo er et helt nytt restaurant- og barkonsept med fokus på kvalitet i alle ledd. Restaurant har sin opprinnelse fra Bekkjarvik i Austevoll – med stjernekokken Ørjan Johannessen bak grytene.
RØDØY. I 36 år leve jeg med min far uten egentlig å kjenne ham. Da jeg reiste til barndomshjemmet hans på Rødøy, ble jeg kjent med fattiggutten som ble legde- og gårdsgutt i Lier og fiskehandler i Drammen. Han levde et hardt og komplisert liv.
JELØYA VED MOSS. På Refsnes Gods kan man holde kurs og konferanse, kick-off, møter og seminarer i historiske og vakre omgivelser.
BÆRUMS VERK. Værtshuset Bærums Verk er en perle av en restaurant. Her er det hjerterom, historie i veggene og – en av Norges beste menyer. På Værtshuset Bærums Verk regjerer Ulla og Bob Laycock.
JELØYA VED MOSS. Det er herskapelig på Refsnes Gods på Jeløya utenfor Moss. Å legge kurs og konferanse til en kopi av Downtown Abbey gir både genuin historie, sjarme, innhold, mening - og resultater.
LARVIK. Farris Bad har inspirerende omgivelser med luftige, lyse møterom med fantastisk utsikt til havet gjennom store vindusflater i alle møterom og lekre og komfortable designmøbler i møterommene.
LARVIK. Farris Bad ligger vakkert til på Batteristranden i Larvik, med en fantastisk utsikt ut Larvikfjorden og danskebåten som setter kursen mot Danmark. Farris Bad ønsker å inspirere til kreativitet og lekenhet.
TJØME. Innenfor porten til dette annerledesstedet på Tjøme, står tiden merkelig stille. Skuldrene senkes og sjelen rekker å få ro. Og ikke minst, Engø Gård er stedet hvor våre ganer blir skjemmet bort og et vertskapsteam står parat for å hjelpe.
TRONDHEIM. Mikael Forselius er hotelldirektør på Britannia Hotel i Trondheim. I løpet av få år har han gjort hotellet til et av de mest omtalte i Norge. Han gikk fra suksess på Røros til suksess i Trondheim. Han har også skrevet matboken Matauk. Her er tre av hans beste oppskrifter.
VÅGÅ. 700 meter opp en bratt bakke og rundt en sving dukker kokken Arne Brimis matparadis Vianvang opp. Han vil ikke at gjesten skal reise tomhendt hjem, de skal lære noe helt spesielt om mat – og om livet.
RØROS. Vi sitter på historisk grunn. Vi er på et av Røros` mest romantiske spisesteder. Vi er i restauranten Kaffestuggu. Et intimt lokale med lukt og smak og intime detaljer – og bergmannens smakfulle meny.
RØROS. Du verden så stilig det er, å sittet her på Vertshuset Røros, midt i historien, omgitt av omsorg og velvære, oppmerksomhet og blid kunnskap. Så lunt og hyggelig det er her.
SKÅRER. Vi fant Losby Gods midt ute i den norsk naturen, helt for seg selv ute i skogen ved Skårer i Akershus. Den vakre herregården dukket opp som en skogens Soria Moria i enden av en vakker landevei, med et bugnende teppe av ville blomster, åker, eng og skog på hver side.
OSLO. Der hvor Hotel Bristol i dag reiser sine mektige fasader, lå det for vel hundre år siden noen gamle hus. Nå er Oslo-hotellet blitt et av Norges mest moderne møte- og konferansesentre. Her setter vi oss ned i den berømte Bibliotekbaren og nyter legendesmørbrødet, et høyt rekesmørbrød.
VINGELEN VED RØROS. Det er en gripende, vemodig, men smakfull opplevelse å være sammen med Inger Aasgård på setra Vi har med oss lokalpatrioten Jon Høsøien, turistsjefen for Nordsjælland i Danmark, Tommy Seier og Hanne Westphal for å oppleve det aller beste ved Norge.
OSLO. Kjøkkenet på Lysebu legger sjelen sin i å levere de aller beste rettene. Her er fire av deres beste oppskrifter.
VASET I VALDRES. På Vaset i Vestre Slidre, ikke langt fra Fagernes, ligger den urgamle og romantiske Vasetstølen. Her regjerer Liv Mari Skrindsrud, som server sine store og velsmakende spesialitet: majell - Liv Maris betasuppe på Valdresvis.
VINSTRA. En vakrere utsikt skal vi lete lenge etter. Jotunheimen på den ene siden og Dovrefjell på den andre siden. Den slår nesten pusten ut av oss her i solveggen på Fefor Høifjellshotell.
KRØDEREN. Vår egen kong Haakon VII og hans kjære dronning Maud, besøkte Ringnes Gård ved Krøderen rundt 1910. Arveprinsen og senere kong Olav V besøkte også gården ved to anledninger. Den første under «De alliertes skimesterskap» i 1947 på Norefjell, da var det duket for ett stort selskap på Ringnes Gård. Siste besøket var under de sjette olympiske vinterleker år 1952, hvor alpint ble arrangert på Norefjell.
BEITO. Ved foten av ville og vakre Jotunheimen ligger Grønolen Fjellgård. Her regjerer Øyvind og Tor Erik Grønolen. Øyvind er kokken, og i de velsmakende rettene hans, finner vi råvarer som vokser rett utenfor kjøkkenvinduet.
OSLO. Det er som om Asbjørnsen og Moes eventyrverden møter oss. Lysebu ligger ikke mer enn en tjue minutters kjøretur opp fra Oslo sentrum, men det er likevel nok til å gi følelsen av å være langt vekk fra byens stress og mas.
Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas.