VESTLIA RESORT: Høstvakkert på Geilo

Vestlia 30

GEILO. Vestlia Resort på Geilo er hotellet for de gode opplevelsene, her vi sitter og nyter den vakre lave høstsolen, med utsikt mot Hallingskarven og Ustedalsfjorden, mot en natur som blender og natur som utfordrer.

Vestliakonf 13x.jpg

ANNONSEARTIKKEL.

En ny høst er kommet, snart er alle koronavaksinerte, og det er tid for å tenke høstferie.

Med deilige menyer, spa og velvære, en høy blå himmel og en lav høstsol, lange stier på fjellet, fisk i vannene, ivrige rop i bakken opp mot Kikut og en svak sus fra elvestryket i Ustedalsfjorden. Ok, men er ikke Geilo sånn bestandig? Joda!

WEB: VESTLIA RESORT

Bakkestølvegen 81, 3580 Geilo, Norge

Telefon: + 47 32087200

Mail: mail@vestlia.no

Høstsolen vil liksom aldri slutte å varme her på Geilo. På hotellet Vestlia Resort er det intenst folkeliv igjen - og rolige stunder til ettertanke, det er barer og restauranter, service og omsorg – og lekeområder for barna. Utenfor finner vi det intense livet i folkerike Geilo. Vi finner varmen både ute og inne.

Vestliakonf 9x.jpg

For ikke å snakke om en arkitektur som nesten kan ta pusten fra den mest blaserte.

Det er imponerende hva de har fått til de siste årene her på Vestlia Resort. Fra å være et høyfjellshotell som på en måte var likegyldig til både gjester og kultur, er det blitt et hotell som nesten tar pusten fra en, i all sin prakt og annerledeshet. Et sted som vi lengter til før vi kommer, og savner når vi drar.

Vestliakonf 12x.jpg

Vestlia Resort er et levende hotell, og et stolt hotell. Likevel har det en tydelig arv, en nesten forførende arv fra den gang Geilo var en av de mest fasjonable plassene i Norge. Det moderne balanserer med det opprinnelige. Vakker stein tar over der brune tømmervegger slutter. Størrelsen og den elegante innredningen og summingen fra fornøyde gjester gjør at vi snart glemmer at det er plass til kanskje litt for mange gjester her.

Vestlia Resort er hotellet for mine gode opplevelser, her vi sitter i solveggen, med utsikt mot Hallingskarven og Ustedalsfjorden, mot en natur som blender, skiløyper som utfordrer, spa og svømmebasseng som gir mye velvære, interiør med bilder av Kai Fjell og Edvard Munch og ikke minst, her finner jeg den gode maten, den gode lokale hallingmaten.

Vest 6x.jpg

Barna blir også tatt vare på. Med Lekeland, vannsklie og mye moro. De vil tilbake.

Dagens eiere på Vestlia Resort er Tone og Pål Georg Gundersen, som overtok Vestlia fra Choice-kjeden i 2000.

Den iherdige og profesjonelle direktøren heter Roger Espeli. – Jeg møter mennesker på sine beste dager, sier han. - Det er de dagene de har gledet seg til og lever for, og det får jeg lov til å dele med dem. 60-årsdager, feriedager, brylluper og selv et konferanseopphold er noe folk ser frem til. Jeg er heldig som får oppleve det.

Vestlia 6x.jpg
Roger Espeli, administrerende direktør på Vestlia Resort.

BELIGGENHETEN

Vestlia Resort ligger tett på høyfjellet, bare en liten spasertur fra Geilo sentrum. Nede ved Ustefjellsvannet er fiskeplassene mange. Vi tar selvfølgelig med oss fiskestang, sluker og fluer. I høyfjellsvannene lenger inn får vi fisk opp mot kiloen.

Bare noen hundre meter unna ligger Geilo kulturkyrkje, som ble ferdig i 2010. De vakre glassmaleriene er laget av kunstneren Kjell Nupen. Kirken er et kunstverk som nesten ikke kan sammenlignes med andre kirker.

Drikkekarx.jpg

MILJØET

Vestlia Resort er en sjelden kunstopplevelse. Hotellet viser en utsøkt og overbevisende smak. Vi kan bruke flere timer på å fordype oss i Norges største samling av drikkekar, Edvard Munch og Kai Fjells bilder.

x.jpg

Det er noe storslagent og emosjonelt over det hele. Drammenseren Kai Fjells bilder er gripende, i all sin ynde og kvinneprakt. Det er nesten som om bildende fortjener et eget rom uten forstyrende bord, glass og levende lys.

SERVICEN

Vestlia Resort har en 300 kvm stor resepsjon, som underlige nok ikke er upersonlig. Her er det syv meter takhøyde og likevel intimt. Vi blir tatt imot som om vi skulle ha kjent betjeningen hele livet.

Andreas Tandbergx.jpg
Food & Beverage Manager Andreas Tuff Tandberg.

KJØKKENET

Hvis vi går litt tilbake i tid, ble maten i Hallingdal laget av lokale råvarer, og med oppskrifter som gikk i arv fra bestemor til mor til datter. I dag har man fulgt de gamle tradisjonene, men i mer spennende og moderne innpakning. Food & Beverage Manager Andreas Tuff Tandberg på Vestlia Resort har en stolthet til sitt yrke som viser seg igjen på menyene.

3-modeller_-Kai-fjell1-1030x687.jpg

Lokal mat er kjennetegnet for kjøkkenet. Det skal være reine og gode smaker, er hans filosofi. Gjestene skal se og forstå hva de spiser.

Fjellbønder, som er noen av Norges beste matprodusenter, er en viktig del av matopplevelsen, for her brenner de for de gode og ekte smakene.

AKTIVITETENE

Vestlia Resort har åtte bowlingbaner. Om vi våger det, kan vi også oppleve fjellridning, brevandring, rafting, juvvandring, elgsafari, padling og golf.

Flere ganger er spaavdelingen blitt kåret til Norges beste. Uansett årstider og vær er det en helt spesiell opplevelse, og et praktfullt skue, å se vann, fjell og mye natur gjennom de store panoramavinduene.

Vest 2x.jpg

NATUREN

Vestlia Resort er et førsteklasses utgangspunkt for vandringer i fjellet. Hallingskarvet ligger ved inngangen til sin egen fantastiske nasjonalpark. Trappetrinnene opp Prestholtskaret er utfordrende, og er lagd med god hjelp av sherpaer fra Nepal. Og når vi først er kommet opp på toppen av Skarven, blir vi svimeslått av en fantastisk utsikt.

Hva er det egentlig med Hallingskarvet som gjør den så spennende? Det ble dannet for nærmere 450 millioner år siden, og istiden formet det som vi i dag kjenner som det 35 kilometer lange fjellplatået.

Vest 4x.jpg

Hardangervidda er Geilos nærmeste nabo og Nord-Europas største nasjonalpark. Vi blir anbefalt å ta med oss telt og fiskestang og legge ut på vandring i villmarken. Vi er garantert naturopplevelser – og mye ørret.

Går vi en mindre tur, rundt Ustedalsfjorden og Ustevatnet, finner vi gode badeplasser for de som våger seg på det på varme høstdager, landskapsinstallasjonen «Hus for vindteikningar og klangfargar» og Fekjo Gravfelt fra vikingetiden.

Vestlia 22x.jpg

DET SPESIELLE

I Kai Fjellsalen på Vestlia Resort slår kunstnerens maleri Instruktøren mot oss i all sin fargeprakt og velde.  Det er et bilde i virkelig stort format, med flere lerreter, hvor Kai Fjell startet med to kvinner, for så å komme med det ene motivet etter det andre. Han la blant annet til et helt nytt lerret for å få plass til en teaterinstruktør med sitt manuskript. Dette er et bilde som krever luft og rom, en stor scene og spille på. Den scenen er Vestlia Resort. Kai Fjell malte ikke tilfeldige anledninger. Han lagde blant annet dekorasjoner til skuespill på Nationaltheatret på 50- og 60-tallet.

OPPLEVELSE PÅ GEILO

Det er noe helt romantisk å reise innover Havsdalen, forbi små seterhus og frem til Prestholt som ligger 1252 moh. Prestholtseter med sin rømmegrøt, og geitestølen med sin egenproduserte geitost, er rett og slett en egen reise verd.

TEKST: ØYVIND RISVIK. FOTO: VESTLIA RESORT.

Address

  • Adresse:
  • E-post:
  • Tlf.:

Our company

Our services

Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas.