ANDREAS HALL TORGERSEN: Farvel, du ildsjel og humørspreder

Andreas 1_editedxx

KRISTIANSAND. Han var en flott fyr, en kjernekar og frontfigur i Sound of Happiness i Kristiansand. Andreas Hall Torgersen mangle en bit av det syvende kromosomet, men det brød han seg ikke om. Han var alltid smilende, med slående replikker og et vennskapelig klapp på skulderen. Nå er Andreas godt bort. Takk for at jeg fikk lære deg å kjenne, Andreas.

Andreas 4x.jpg
17. mai var Andreas Hall Torgersen i sitt ess, på med sløyfa og ut og gjøre livet i Kristiansand.

MINNER OG MENNESKER. Jeg mottok i dag den triste beskjeden om a Sound of Happiness` flotte elev Andreas Hall Torgersen, sovnet stille inn etter en tids sykeleie.

Andreas var elev i Sound of Happiness siden oppstarten i 1988, og er en person mange forbinder med Sound of Happiness.

Andreas var en humørspreder, med et stort engasjement for trommer og musikk.

Sound of Happiness i Kristiansand er takknemlige for å få hatt Andreas i sin midte,  og savnet vil bli stort.

Tankene går til nærmeste familie og personer som stod han nær.

Dissimilis N 2 2011 s 4-7 Thom Hell 2x.jpg
Bilder fra søndagen da Thom Hell ga vinnerpremien etter Korslaget til Sound of Happiness i deres lokale til i Kristiansand. Andreas Hall Torgeresen og Erling Johansen holder sjekken på 500.000 holdes høyt i været. Foto: Tor Erik Schrøder/Sound of Happiness.

Andreas Hall Torgersen var en kunnskapsrik sjarmør. Han kunne holde glitrende taler om både det ene og det andre. Visdomsord hadde han mange av, og livsklokskap var noe han var godt utrustet med.

Andreas manglet en bit av sitt syvende kromosom. Williams syndrom heter det på legespråket, ”Alvesyke”, kalles det på folkemunne. Det fødes bare to til fem barn i Norge årlig med syndromet, ca hundre mennesker har Williams syndrom i landet.

Andreas 3x.jpg
Hvor Andreas Hall Torgersen trivdes best? Bak trommene, selvfølgelig.

Det bekymret ikke Andreas. Han utnyttet heller egenarten sin. Med å være særdeles glad i mennesker, og hele tiden søke kontakt. Han hadde en gudbenådet evne til å snakke. Og han benyttet enhver anledning til å ta ordet, på Dissimilissammenhenger som i bryllup. Han gadd da virkelig ikke være til stede om han måtte holde kjeft. – Jeg planlegger aldri hva jeg skal si, sa han, - det bare kommer, det er spennende.

Andreas Hall Torgersen var en av stifterne av Sound of Happiness i Kristiansand. Her var han fast trommis, han er et naturtalent med trommestikkene.

Hell 1.jpg
Andreas Hell Torgersen og Thom Hell. Foto: Tor Erik Schrøder/Sound of Happiness.

Det ikke ikke lang tid mellom hver gang Andreas og Latvias konsul Erling Johansen, som også var en av stifterne av Sound of Happiness og tidligere styremedlem i Dissimilis Norge, jobbet sammen.

– Andreas beriket både byen, Sound of Happiness og meg, sa han.

- Foreldere som får et funksjonshemmet barn blir bunnløst fortvilet, sa Andreas` pappa Finn i et intervju med Fædrelandsvennen. – Men vi er så heldige at det er Andreas vi har fått, så vi er ikke fortvilet lenger.

HVA ER SOUND OF HAPPINESS?

Sound of Happiness ble etablert i 1988, som et musikktilbud for mennesker med utviklingshemming. Fra starten i 1988 med 5 medlemmer, så når de i 2020 nærmere 100 elever gjennom ukentlig undervisning i sang og spilling; enkeltvis, i grupper og kor. Høsten 2017 ble det også startet opp en dramagruppe i samarbeid med Knuden- Kristiansand Kulturskole. 

I Sound of Happiness er det bygd opp et godt, trygt og inspirerende miljø for elevene. Gjennom velfungerende systemer og gode nettverk, har stiftelsen bygget en unik kompetanse og verdifull erfaring. Ved siden av musikk, undervisning og utvikling for den enkelte, så ser de også en sosial verdi av det arbeidet som Sound of Happiness driver. Gjennom samhandling og kommunikasjon mellom elever, pårørende, frivillige og ansatte, blir elevene en del av et større felleskap.

TEKST: ØYVIND RISVIK. FOTO: ØYVIND RISVIK OG PRIVATE BILDER.

Address

  • Adresse:
  • E-post:
  • Tlf.:

Our company

Our services

Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas.